Gutsy i el MAC

Ahir vaig rebre el Mac Mini que vaig demanar diumenge i volia tastar el MacOS X. En 15 minuts de tastet ja vaig veure que allò no em donava res que no tingués amb Ubuntu, de fet em faltaven coses i disculpeu els “maqueros” però la veritat no veig que sigui per tant.

Com a maquinari res a dir, al contrari penso que els aparells de can Apple son per qualitat un pas per davant de la resta. Aquest es petit, maco i no fa gens de renou i quant dic gens vull dir gens. Un portàtil Dell Inspiron 1300 al seu costat fa mes soroll.

Al tema, vaig cercar a la Xarxa per veure que havia de tenir en compte per instal·lar Ubuntu i tots deien que s’havia de fer servir un programa dit Boot Camp per tal de fer lloc al disc per posar un altre sistema operatiu. Però les coses moltes vegades no son el que sembla i resulta que el tal Boot Camp era un programa en fase beta fins ara i a partir d’ara es part del nou MacOS X i no es pot descarregar per separat. Per tant no es pot aconseguir de cap mes manera que comprant l’actualització del MacOS X anomenada Leopard, amb l’inconvenient afegit de que no surt a la venda fins el 26 d’Octubre, coses del programari privatiu.

Vista la situació penso ‘si el iBook ha funcionat sempre només amb Ubuntu, perquè aquest no ho ha de fer’ i tot seguit engego el Mini amb el CD de Gutsy. Polsant la tecla ‘c’ al engegar l’ordinador arrenca el CD i surt el menú del CD d’Ubuntu però no funciona el teclat, esperem 30 segons i engega, falsa alarma, passada una estona tenim un bonic escriptori amb els efectes d’escriptori funcionant i la resolució de pantalla correcta. La xarxa amb cable també funciona i o sorpresa la sensefils també, el bluetooth, el só, tot funciona correctament. Això pinta be, ‘clico’ a la icona per instal·lar i deixo que faci. Passada una estona llaaarga tinc la pantalla d’accés al sistema davant meu, copio el directori personal de la computadora antiga i ací no ha passat res. De fet si que ha passat, ara no sento gens de renou 😉

 

2 respostes a «Gutsy i el MAC»

Els comentaris estan tancats.