Xarxa Telemàtica Campins

Engegant el primer servidor de Xarxa Telemàtica Campins, fet amb peces donades pels socis, a la seu de Ràdio Sant Celoni el 19 d’abril del 2005.

Sembla que va ser ahir però han passat més de deu anys des que vaig tenir el primer contacte amb Xarxa Telemàtica Campins. Encara guardo el missatge que vaig enviar el vuit de novembre de l’any 2004 quan feia quatre mesos que vivíem a Campins per interessar-me per quelcom anomenat Xarxa Telemàtica Campins.

Vaig conèixer en Joan, l’ànima del projecte. Estava capficat amb el funcionament de la xarxa perquè no funcionava prou bé i estava en una mena de punt mort. Vaig oferir-li la meva ajuda, tenia experiència en programari de servidors i en l’administració de xarxes, però mai no havia remenat cap aparell de xarxa sense fils. M’hi vaig engrescar de valent, tenia ganes que un projecte com aquest tirés endavant.

Era una idea suggestiva que m’ha proporcionat des d’aleshores moltes estones de gaudiment, vivències enriquidores i coneixements en l’aspecte tècnic que a més a més, han beneficiat molt la meva carrera professional, de fet, Xarxa Telemàtica Campins va ser la llavor que germinà en la creació d’Enginy Automàtica i més endavant de nlaire.

Pel que fa a l’aspecte més personal, m’ha permès conèixer gent, fer amistats i viure en primera persona com es desenvolupa un projecte de la comunitat i per a la comunitat.

El projecte de Xarxa Telemàtica Campins va arribar al final del seu camí, però va fer una bona feina. Durant deu anys, va consolidar una infraestructura que va permetre fruir de connexions de banda ampla als campinencs. Uns campinencs menyspreats per les companyies de telecomunicacions, perquè per les grans empreses no érem rendibles, el mercat és així…

No obstant això, són aquestes mateixes empreses les que ara, en nom del progrés, demanen als Ajuntaments dels pobles menyspreats de tornar al passat en nom del progrés, fent instal·lacions de fibra òptica aèries de baixa qualitat i fiabilitat després de molts anys de lluita per soterrar-les.

Potser algun dia arribaran a Campins, a la porta de casa. Per mi no cal que corrin, una connexió sense fils amb l’ànima de Xarxa Telemàtica Campins cobreix les meves necessitats.