Serveis Gratuïts

Fa un parell de dies que els senyors de Google han posat en marxa un nou servei, s’anomena Google Drive i no es només que un nou servei d’emmagatzematge ‘al núvol’ com els del pioner Dropbox i el iCloud de la poma mossegada.

De vegades tenen tanta cura de tu que podria considerar-se assetjament, resulta que rebo un mail que em diu que com que soc o he estat usuari del servei de Google Docs (un servei d’edició de documents en línia) m’han donat d’alta en el servei Google Drive ja que a partir d’ara els documents s’emmagatzemaran en aquest servei, fins aquí tot sembla bo. Però d’altre banda, mirant-ho bé, m’han subscrit a un servei que jo no he demanat ni he acceptat, i de fet ho poden fer per que per ells es una millora d’un servei al que ja estic subscrit i ells poden modificar els serveis quan ho considerin oportú, a les condicions d’us diu:

Modificació i Resolució dels nostres Serveis

Canviem i millorem els nostres Serveis constantment. Podrem afegir o eliminar funcionalitats o característiques i també suspendre o interrompre del tot un Servei.

Podrà deixar d’utilitzar els nostres Serveis en qualsevol moment, encara que ens sabrà greu que ho faci. Google també podrà deixar de subministrar-li Serveis o bé afegir o crear nous límits als nostres Serveis en qualsevol moment.

Creiem que les seves dades li pertanyen i que és important que hi pugui accedir. En cas de terminació d’un Servei, i sempre que això sigui raonablement possible, li ho notificarem amb una anticipació raonable i li donarem l’oportunitat de retirar la informació d’aquell Servei.

Es a dir el servei es seu i faran el que vulguin, no hi ha cap compromís ni garantia de que demà quan et llevis la teva informació estigui allà.
Tots aquest seguit de serveis gratuïts la majoria de les vegades els fem servir per inèrcia i sense mirar les condicions d’us, que necessàriament tens que acceptar, compleixen fil per randa la regla de que si no fan negoci amb tu es per que el negoci ets tu, una mostra es aquesta part de les condicions d’us de Google:

El seu contingut en els nostres Serveis

Alguns dels nostres Serveis li permeten enviar contingut. Vostè conserva els drets de propietat intel·lectual d’aquest contingut. És a dir, el seu contingut continuarà sent seu.

Si puja o envia contingut als nostres Serveis, concedeix llicència internacional a Google (i als seus col·laboradors) per utilitzar, allotjar, emmagatzemar, reproduir, modificar, crear treballs derivatius (com a resultat de traduccions, adaptacions o d’altres canvis que fem perquè el contingut funcioni millor amb els nostres Serveis), comunicar, publicar, exhibir i visualitzar públicament i distribuir aquest contingut. Els drets que concedeix amb aquesta llicència es limiten al propòsit d’operar, promocionar i millorar els nostres Serveis i desenvolupar-ne de nous. Aquesta llicència continuarà existint encara que deixi d’utilitzar els nostres Serveis (per exemple, una llista d’empreses que hagi afegit a Google Maps). Alguns Serveis poden oferir-li maneres d’accedir i d’eliminar contingut que s’ha proporcionat a aquest Servei. En alguns dels nostres Serveis s’apliquen condicions o configuració que restringeixen l’abast d’ús del contingut enviat als nostres Serveis. Asseguri’s que disposa dels drets necessaris per concedir-nos aquesta llicència de qualsevol contingut que enviï als nostres Serveis.

Podrà trobar més informació sobre com Google utilitza i emmagatzema el contingut a la Política de Privadesa o a les condicions addicionals de Serveis concrets. Si ens envia comentaris o suggeriments quant als nostres Serveis, podrem utilitzar els seus comentaris o suggeriments sense el seu consentiment.

La conclusió es que no m’agrada gens aquesta llicencia i com no puc fer que la canviïn doncs deixaré d’utilitzar el servei de Google Docs i Google Drive i continuaré fent servir Ubuntu One per tenir els meus arxius al núvol.